site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

3 Kadın, 3 Sanat, 3 Yorum Adlı Sergi Selçuk’ta Açıldı

3 Kadın, 3 Sanat, 3 Yorum Adlı Sergi Selçuk’ta Açıldı
03.07.2012
A+
A-

Kuşadası’ndan üç Bayan Selçuk Efes Müzesinde Resim Sergisi açtı. 3 Kadın, 3 Sanat, 3 Yorum adlı sergi 15 gün açık kalacak.

Selçuk Efes müzesi Hikmet Gürçay sanat galerisinde, Kuşadası’nda yaşayan üç bayan yağlı boya, sulu boya ve ebru’dan oluşan resim sergisini açtı.

Emine Ayhan Manisalı ama Kuşadası’nda yaşıyor.1957 Manisa Kula doğumlu Emine Ayhan, ortaokulu ve liseyi İzmir’de okudu. 1979 yılında Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu İşleme Dokuma Örgü Bölümünü bitirdi.

21 yıl çeşitli illerde Kız Meslek Liselerinde Nakış Öğretmeni olarak çalıştı. 2003 yılında resim çalışmalarına başlayan Ayhan, 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlar Arası Proje Yarışmasında, yaratıcı sanatlar dalında İl birinciliği ve Bölge üçüncülüğü kazandı. Çeşitli grup sergilerine katılan Ayhan, çalışmalarını Kuşadası’ndaki atölyesinde sürdürmektedir.

Diğer ressamlar Kuşadası’nda yaşayan gelinlerimiz. Petra. R Koç Ebru dalında eserlerini sergilerken, Lina Sulu boya dalında resimlerini sergiledi. Bakın sergi ile ilgili Emine AYHAN neler söylüyor. ‘‘ Ortak olarak düzenlediğimiz serginin başlığını, üç kadın – üç farklı sanat tarzı – üç yorum olarak seçtik. Amacımız Türklerle Almanlar arasında kültürler arası ilişkileri teşvik etmek, sanatı birleştirici bir araç olarak kullanmaktır. Resimler tek kalmamak için, bakacak insanlara ihtiyaç duyarlar. Dünyanın çeşitli ülkelerinden insanların uğrak yeri olan, Efes Müzesi’nin çağdaş sanat galerisinde sergimizi açmaktan çok mutluyuz. Sergi yeri olarak Efes müzesinden daha uygun bir yer bulunmaz diyorum ben. Hayat bizi de Kuşadası’nda birleştirdi. Biz Kuşadası’nda severek yaşıyor ve çalışıyoruz. Üç arkadaş birlikte hareket ediyoruz. Efes Müzesinde bu sergiyi açmamızda destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Bunun dışında sergide göstereceğimiz resimler hakkında tanıtıcı sanatsal çalışmalar ve resimlerden örnekler hakkında da bilgi edinilebilir” dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.