site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

3 bin Suriyeli Torbalı’dan gitti

3 bin Suriyeli Torbalı’dan gitti
20.04.2016
A+
A-

Elverişsiz ortamda yaşadıkları için Jandarma tarafından kamplara gönderilmek isteyen Suriyeli sığınmacılar kampa gitmek istemeyince dayıbaşıları tarafından farklı yerlere götürüldü. İlçeyi dün itibariyle 3 bin Suriyeli terk etti

Torbalı da sağlıksız şartlarda çadır ve harabelerde yaşayan Suriyelilere verilen müddet dün itibariyle doldu. Geçtiğimiz hafta ilçeye gelen vali yardımcısı, göç idaresi yetkililerinin hazırladığı rapor doğrultusunda kamplara gitmeleri ya da ilçede sağlıklı koşullarda olan bir eve yerleşmeleri istenilen Suriyeliler kampa gitmek istemeyince, dayıbaşılar Suriyelileri farklı noktalara götürdü. Kimi Suriyeliler Aydın, Manisa, Selendi’ye dayıbaşılar tarafından götürülürken bazı Suriyeliler de ilçe sınırlarından ayrılmadı. Öte yandan dün gerçekleşen göçle birlikte Beşikçioğlu Evleri’ndeki Suriyeli sayısı sıfıra düştü. Yaklaşık 3 bin Suriyeli 3 günde ilçeden ayrılmak zorunda kalırken, Suriyeliler bu duruma tepki gösterdi.

İLÇEYE GÖZYAŞLI VEDA

Torbalı da Suriyeli sayısı azalacak. Başta Jandarma ekipleri olmak üzere, kolluk kuvvetleri Taşkesik, Pamukyazı, Ortaköy ve Subaşı Mahallelerinde çadırlarda yaşayan Suriyelilere ulaşarak geldikleri kamplara gitmeleri yönündeki kararı tebliğ etti. Tanıtım kartları ve kimlikleri kontrol ederek geldikleri kampları belirleyen ekipler, Suriyelilerin sağlıksız şartlarda yaşamalarına izin vermeyerek onları donanımlı kamplara gitmeleri yönünde uyardı. Ancak kamplara gitmek istemeyen binlerce Suriyeli dayıbaşıları tarafından başka yerlere götürüldü. Dayıbaşılar için önemli gelir kaynaklarından olan Suriyeliler ilçeyi gözyaşlarıyla terk etti. Beşikçioğlu’nda suları elektrikleri olduğunu belirten Suriyeliler, gönderilmelerine tepki gösterdi.

KAYMAKAM: SALGIN HASTALIK VARDI

Öte yandan Torbalı İlçe Kaymakamı Aydın Memük Suriyeliler ile ilgili bir açıklama yaparak, “Kimseyi sınır dışı etmedik. Böyle bir yetkimiz de yok. Vali yardımcımızla beraber alana geldik. Sığınmacıların sağlıksız şartlarda salgın hastalıklarla mücadele ettiğini gördük. Ülkemize sığınan mültecileri böylesine bir ortamda yaşamalarına daha fazla müsaade edemezdik” diye belirtti.
İbrahim DANIŞ-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.