site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Selçuk’ta Törenle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Selçuk’ta Törenle Kutlandı
31.10.2019
A+
A-

Selçuk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu dolu dolu yaşıyor. 28 Ekim günü gerçekleşen çelenk sunum töreni ve Sonsuz Cumhuriyet Yürüyüşü ’nün ardından, Selçuk Belediyesi Tören Alanı bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Selçuk Belediyesi tarafından bu akşam (29 Ekim akşamı) saat 19.00’da İstasyon Meydanı’ndan başlayacak Fener Alayı ile devam edecek. Pazar Yeri’nde sona erecek Fener Alayı’nın ardından saat 20.00’de “ Cumhuriyetin Işığında 29 Ekim” özel video gösterisi, 20.30’da Havai Fişek Gösterisi ve 21.00’de gerçekleşecek Efes Kent Orkestrası Konseriyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam edecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. Yılı sebebiyle düzenlenen kutlamalar tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da coşkuyla devam ediyor. 29 Ekim Günü Kaymakam Ekrem İnci tarafından kaymakamlık makamında tebriklerin kabul edilmesinin ardından, protokol üyeleri, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve vatandaşlar tören alanında buluştu.

Kaymakam Ekrem İnci ve Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel törene katılan tüm öğrenci gruplarının ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Ekrem İnci yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük imkansızlıklar içinde yürüttüğü kurtuluş mücadelesinin zafere ulaşarak; bu zaferin Cumhuriyet ile taçlandırıldığını belirten Kaymakam İnci; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” dedi.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Fahrettin Eren’in okuduğu İstiklal Marşı büyük alkış aldı. Cumhuriyetin Kuruluşu ile ilgili Selçuk’ta ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Törende ayrıca Cumhuriyet Koşusu’nun son etabı gerçekleşti. Koşuya katılan öğrenciler Ankara’dan temsili olarak gelen Türk Bayrağını Kaymakam İnci ve Başkan Sengel’e teslim ettiler.

GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Tüm coşkusuyla süren törende halk oyunları ve spor gösterileri de büyük beğeni topladı. Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları gösterisi, Zuhal Fitness Kulüp tarafından hazırlanan “Cumhuriyet Kadını” modern dans gösterisi ve Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Zeybek Gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. İzmir’de güreş dalında önemli başarılar kazanan Selçuk Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri törende bir gösteri yaptı. Türk Hava Kurumu da Cumhuriyet coşkusunu yelken kanat gösterisiyle gökyüzünde yaşattı.

Kutlama programı, Gündoğdu Marşı’nın coşkuyla söylenmesi ve törene katılan okul, kamu yararına çalışan dernek, vakıf ve diğer kuruluşlar, sivil ve resmi motorlu taşıtların katıldığı tören geçidinin ardından son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.