site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

27. Uluslararası İzmir Festivali Efes’te Konser İle Başladı

27. Uluslararası İzmir Festivali Efes’te Konser İle Başladı
08.06.2013
A+
A-

W1

27. Uluslararası İzmir Festivali Verdi & Wagner İle Başladı. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 27. Uluslararası İzmir Festivali, Efes Antik Tiyatroda yapılan ‘Verdi& Wagner Gala Konseri’ ile açıldı. Nota sehpalarını Türk Bayrakları ile süsleyen İZDOB Sanatçıları, konser öncesi ve sonrasında ‘Sanata Evet’ diyerek sanat kurumlarına destek çağrısı yaptı.

16 Temmuz’a kadar sürecek 27. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılış gecesinde, 20. Ölüm yıldönümünde Vakfın kurucusu Dr. Nejat F. Eczacıbaşı, yaşamını yansıtan kısa bir filmle anıldı. İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, açılış konuşmasında ana teması “Düşler sahnesi” olan Festivalin, düşlerini gerçekleştirmek için büyük çabalar vermiş sanatçıları bir araya getirdiğini anlattı ve esasen sanatın insanlığın aydınlık düşlerini yaşama geçirmek için en önemli yol olduğunu vurguladı. Ardından Festivale katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri sunuldu.

Şef Tulio G. Varas sahnedeki yerini aldıktan sonra yüzünü seyircilere dönerek elindeki üzerinde “sanata evet” yazan tişörtü açtı. Aynı anda orkestra ve koro sanatçıları da tişörtlerini açtılar. Seyirciden de “sanata evet” sloganlarıyla destek geldi. Verdi & Wagner Gala Konseri, orkestranın çaldığı koronun seyircilerle birlikte söylediği İstiklal Marşı ile başladı.

Birgül Su Ariç, Aytül Büyüksaraç, Ayşe Tek, Arses Yıldızca, Anna Chubuchenko, Oğuz Çimen, Hüseyin Genç, Levent Gündüz, Ünüşan Kuloğlu, Aydın Uştuk, Gökhan Koç, Cengiz Sayın ve Teyfik Rodos’un solist olarak katılacakları Gala Konserde Wagner’in Uçan Hollandalı, Lohengrin, Tristan ve İsolde, Verdi’nin Aida, Rigoletto, Il Trovatore, Otello, Machbeth, La Forzadel Destino, Falstaff ve Nabucco operalarından seçilmiş aryaları orkestra ve koro eşliğinde seslendirdi.

Konser, Verdi’nin La Traviata Operası’ndan tüm sanatçıların birlikte söylediği Brindisi aryası, 10. Yıl Marşı, “Sanata Evet” sloganları ve alkışlarla sona erdi.

27. Uluslararası İzmir Festivali, 14 Haziran 2013 Cuma günü Bergama Bazilika Güney Kulesinde yapılacak Minguet Quartett Konseriyle devam edecek.

VEYSEL EROL-DHA-SELÇUK-İZMİR

27_uluslararasi_izmir_festivali_verdi_wagner_ile_basladi

YORUMLAR
  1. Caner dedi ki:

    Yine Selçuk Halkı ve gelen turistler hariç dışarıdan insanların katıldığı dibimizde olan bir etkinlik. Böyle bir etkinlik Selçukun dibinde oluyor fakat Selçuklu işletmeciler bu etkinliklerden haberdar edilmiyorlar. Sadece bu konser için gelen birçok insan oldu dışarıdan ve Selçukta kaldılar bu insanlar. Bu sayı çok daha fazla olabilirdi ve olmalıydı. Elimizdeki fırsatları değerlendirmezsek son olaylardan sonrada turistleri zor bulacağız bu gidişle.

  2. selçuk,lu dedi ki:

    nerde eskiden olan festivaller çocuklugumuzda ne giderdik efese konsere……