site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

23 Nisan Selçuk’ta coşku ve eğlence ile kutlandı

23 Nisan Selçuk’ta coşku ve eğlence ile kutlandı
11.05.2017
A+
A-

Çocuklar doyasıya eğlendi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Selçuk’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda düzenlenen resmi programın yanı sıra Selçuk Belediyesi tarafından gün boyu düzenlenen renkli etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları devam etti.
Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum programı başladı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Sekiz Eylül Okulu tarafından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda düzenlenen tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Selçuk Kaymakam Vekili Ahmet Ali Barış ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya Sekiz Eylül İlk ve Ortaokul öğrencileri tarafından çiçek verildi. Kaymakam Vekili Barış ve Başkan Bakıcı daha sonra törene katılan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut’un konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Selçuk’ta eğitim veren ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Ödül töreninin ardından Sekiz Eylül İlkokulu öğrencilerinin zeybek gösterisi, İlk Çağdan Günümüze Dünya Dansları ve Anadolu’dan Esintilerle Anadolu Sultanları adlı gösteriler büyük beğeni topladı. Öğrenciler tarafından ayrıca günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler de okundu.
Çocuklar gönüllerince eğlendi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikler öğleden sonra Selçuk Belediyesi Sanat Evi Bahçesi’nde düzenlenen konserlerle devam etti. Selçuk Belediyesi Sanat Evi’nde kursiyer olarak müzikle tanışan çocukların heyecanları gözlerinden okunuyordu. Çocuklara, Selçuk Belediyesi Sanat Evi Eğitmenleri Murat Gezer ve Kamber Karameşe ’nin yanı sıra; piyanist Züleyha Abdullahyeva da eşlik etti. Ayrıca Selçuk Belediyesi tarafından kurulan şişme oyun parkuru ve yüz boyama etkinliği gün boyu Gazi Parkı’nda çocuklara eğlenceli saatler yaşattı. Yine gün boyu Selçuk Belediyesi Sanat Evi çevresinde açık olan Kadın El Emeği Pazarı da Selçuklular’dan büyük ilgi gördü.
Gelecek bizimdir
Selçuk Belediyesi Sanat Evi Konserinin ardından Sekiz Eylül Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen “Barış Manço Şarkıları Konseri” de büyük ilgi gördü. Konser öncesi bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bugünü bizlere, siz çocuklara bağışlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün yani 23 Nisan 1920’de genç cumhuriyetin temeli atıldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Ulu Önder o kadar dahi bir insandı ki; her zaman ufkun ötesini gördü. Bu yüzden cumhuriyeti çocuklara ve gençlere emanet etti” dedi.
Türkiye’yi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ancak çocukların ulaştırabileceğini belirten Başkan Bakıcı; “ Bu ülkeyi en ileri noktaya gençler ve çocuklar getirecektir. Biz cumhuriyet ve demokrasimizi emanet olarak tutuyoruz, emanetimizi çocuklara devredeceğiz Onlar iyi eğitim alarak, iyi bir birey, iyi bir yurttaş olacaklar. Gelecek bizim olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.