site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

23 Nisan coşkusu Selçuk’u sardı

23 Nisan coşkusu Selçuk’u sardı
06.05.2018
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı. Resmi kutlamaların yanı sıra Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde Selçuklu çocuklar gönüllerince eğlendi. Selçuk Belediyesi ayrıca bu anlamlı günde Selçuk Efes Kent Belleği’nde iki anlamlı sergi açılışına da imza attı.

Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum programı başladı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak ve İstiklal Marşı okundu.

TBMM’nin açılışının 98. Yılı olmasının yanı sıra dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda devam etti. Buradaki kutlamalara Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Ergen, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İsabey Okulu tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen’in günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasıyla devam etti. Türkmen’in konuşmasının ardından Selçuk Belediyesi ve Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Atatürk ve Çocuk” konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeler tarafından verildi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda düzenlenen kutlamalar İsabey İlkokulu öğrencilerinin zeybek ve birbirinden eğlenceli müzikli dans gösterileri ile devam etti. Törende öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler de okudu.

Çocuklar Gazi Park’ta doyasına eğlendi

Selçuk Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği için Selçuklu çocuklar Gazi Park’ta buluştu. Gazi Park’ta düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar bir yandan Zuhal Fitness’in dans ve jimnastik gösterilerini izlerken; diğer yandan palyaçolarla yüz boyama etkinliğine de katıldılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gazi Park’ta kutlayan çocuklar pamuk şeker ve patlamış mısır ikramının tadını da doyasıya çıkardılar.

Çocuklarımız geleceğimizdir

Gazi Park’ta düzenlenen “Çocuk Şenliği’nde” bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “23 Nisan Mustafa Kemal Atatürk’ün egemenliğin millete ait olduğunu ilan ettiği gündür. Mustafa Kemal Atatürk öylesine ileriyi görüyor ki; bugünü çocuklarımıza armağan ediyor. Yani geleceği işaret ediyor; medeniyeti işaret ediyor, çağdaşlığı işaret ediyor. Biz çocuklarımıza baktığımız zaman medeniyeti görüyoruz; çağdaşlaşmayı görüyoruz; gençliği görüyoruz. Öylesine bir günü kutluyoruz. Ne mutlu ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahibiz. Onun önderliğinde, onun açtığı yolda yürüyoruz; yürümeye devam edeceğiz. Çocuklar bizim geleceğimizdir” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından çocukların Gazi Park’taki eğlencesi birbirinden renkli gösteriler ve Bugs Bunny ile Orman Dostu Sid’in müzikli tiyatro oyunu ile devam etti. Gazi Park’ta devam eden etkinliklerde vatandaşlar ayrıca kurulan özel bir stantta düzenlenen alt yapı ile üç boyutlu Atatürk Anıtı ile de resim çekildiler.

Kurdeleleri çocuklarla birlikte kesti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Selçuk Belediyesi birbirinden önemli iki sergiye imza attı. Daha önce Selçuk Efes Kent Belleği’nde Folklor Araştırmacısı İzzet Kocadağ’ın sunumuyla açılan “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi 23 Nisan dolayısıyla bir kez daha çocuklarla buluştu. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Resim Kursu Öğrencilerinin Eğitmenleri Mürüvvet Kayabay ile yaptıkları çalışmalar da Selçuk Efes Kent Belleği’nde yerini aldı. “Çocuk Yüreklerimizde Atatürk Sevgisi ve 23 Nisan” adlı sergide ayrıca kursiyerlerin Atatürk’e yazdığı mektuplarda yer aldı.

Her iki sergiyi de gezen Başkan Bakıcı Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Resim Kursu’na katılan öğrencileri yaptıkları resimleri tek tek inceleyerek; çocuklardan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Bakıcı ayrıca kursa katılan öğrencilerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için yazdıkları mektupları da inceledi. Çocuklardan bazıları yazdıkları Atatürk için yazdıkları mektupları okudu.

Selçuk Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili düzenlediği etkinlikler önümüzdeki hafta içinde de devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.