site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

2020 Olimpiyatları’nı Kaybettik

2020 Olimpiyatları’nı Kaybettik
08.09.2013
A+
A-

2020-olimpiyat-istanbul

2020 Yaz Olimpiyatları’nın kaderi Arjantin’in başkenti olan Buenos Aires’te yapılan oylama sonrasında belli oldu. 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma hakkını Tokyo kazandı.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na, Tokyo evsahipliği yapacak.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Hilton Otel’de gerçekleşen 125. IOC toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nı düzenleyecek kentin belirleneceği oylamada ikinci turun ardından, evsahibi kent Tokyo olarak açıklandı.

Evsahibi kenti açıklayacak IOC Başkanı Jacques Rogge kürsüye geldikten sonra salondakiler, Olimpiyat Marşını dinledi. Marşın ardından Rogge, evsahibi kenti açıkladı. Oylamayı, Tokyo’nun kazandığını ilan eden Rogge, üç kente de çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, “Üç kent de gerçekten fair play biçimde çalıştılar” dedi.

Sonucun açıklanmasının ardından Japon 2020 Heyeti büyük sevinç yaşarken, İstanbul 2020 Heyeti sonucu üzüntüyle karşıladı.

OYLAMADA ÇIKAN SONUÇLAR…

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) verdiği bilgiye göre, finalde Tokyo 96 oyun 60’ını alarak 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na evsahipliği yapma hakkı kazandı. İstanbul ise 36 oyda kaldı.

İlk tur oylamasında ise Tokyo’nun, 94 oyun 42’sini alarak finale kaldığı belirtildi. İlk tur oylamasında Madrid ile İstanbul 26’şar oy almış ve bu iki şehir arasında yeni bir oylama daha yapılmıştı. Finale kalacak son aday şehrin belirleneceği iki aday arasındaki oylamada ise İstanbul’un 49, Madrid’in ise 45 oy aldığı kaydedildi.

İLK TUR HEYECANI NEFES KESTİ

Saat 21:45’te ilk oylama başladı. IOC heyetinin yaptığı ilk tur oylaması 21:55’te tamamlandı. Oylamanın ardınndan yapılan açıklamada “Bir eşitlik söz konusu. İstanbul ve Madrid arasında bir eşitlik var ara vereceğiz. Biz şimdi bu iki şehir arasında bir oylama yapacağız” denildi.

Eşitliğin ardından yapılan yeni oylama sonrasında İstanbul, Tokyo ile finale kaldı, Madrid elendi. Oylamanın sonucu “Katılımcılar 94, çekimser oy 0, geçersiz oy 0, geçerli oy 94. Finale İstanbul seçildi. Madrid elendi” sözleriyle açıklandı.

YORUMLAR
  1. LAZ OĞLU dedi ki:

    ÜZÜLDÜM DERSEM YALAN AKSİNE ÇOK SEVİNDİMMMMMMMMMMMMM İSİMLERİNİ DAHİ ZİKRETMEK İSTEMEDİĞİM KİŞİLER O ZEVKİ TADAMADI YA OHHHHHHHH SEFAM OLSUNNNNN

  2. selcuklu dedi ki:

    bu ziyniyet dersehavuzları haremlik selamlık yapacagım ayrıca savas cıgıtkanlıgı yaparsa olacagı bu koskocaman bakanda cıkmıs kınalar bitmis diyo ayıp ayıp bu kisiler türkiyeyi yönetiyorlar

  3. Genç Görüş dedi ki:

    hayırlısı bakalım insallah 2024 yılına

  4. Anonim dedi ki:

    ya nası bi zihniyet. biz yapamayınca onlar da yapamasın diye sevinen cahil bir kafa sizinki. memleket kazanmasın da yeter ki akp kaybetsin! yuhhhhh!