site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yeşilçimen: 2015 Selçuk’ta yatırım yılı olacak

Yeşilçimen: 2015 Selçuk’ta yatırım yılı olacak
05.01.2015
A+
A-

SEMAYESİLCİMEN

Selçuk’un 25 yıllık CHP iktidarının ardından 2014’te AK Belediyecilikle tanıştığını dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, “Selçuk’ta yatırım bereketi yaşanacak” dedi.

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, 2015 yılının ilçesi için yatırım yılı olacağını söyledi. Selçuk’ta 25 yıllık CHP iktidarının sona erdiğini ve AK Partili belediyeciliğin meyvelerinin 2015 yılında alınmaya başlanacağını belirten Yeşilçimen, “2014 yılında Selçuk’ta 25 yıllık CHP iktidarını devirdik. 2015 yılı ise Selçuk için yatırım ve hizmet yılı olacak. Belediye ile birlikte yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi için Ankara’ya üs kuracağız. Çünkü ilçemizde devletin yatırımları 15 yıl engellendi. Devletimiz bir türlü yerel belediye ile el sıkışamadı. Biz 2015’te tüm bu pürüzleri ortadan kaldırdık. Tüm projeler 2015’te hayata geçecek. 2015 yılı devlet ve belediye açısından verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz bir yıl olacak. Selçuk halkı bize inanmaya ve güvenmeye devam etsin. Birlikte sıkıntıları aşacağız” dedi.

Selçuk’ta ezber bozuldu
Selçuk’ta 5 bin kişinin üye olduğu AK Parti’de kadın ve gençlere ağırlık verdiklerini ve 25 yıllık CHP iktidarını yıkarak ezber bozduklarını belirten Yeşilçimen, “Benim en büyük şansım CHP’yi ve Selçuk’u çok iyi tanımam ve reflekslerini biliyor olmam. Ayrıca herkesin gönlüne girmiş ve siyasete farklı bir ses getiren Zeynel Başkanın da birleştirici rolü Selçuk’ta CHP iktidarını yıktı. Selçuk halkının hayallerini gerçekleştirdik. Çünkü Selçuk halkı bizden seçimi kazanmamızı istedi. Hem partililerin hem de partili olmadığı halde bize destek verenlerin hayali gerçek oldu. İlçenin tüm sıkıntılarını tek tek gidereceğiz” dedi.

Şirince ve Efes’e yatırım
2015 yılında hastane temelinin atılacağını, İZBAN’da ise Ocak ayında çalışmaların başlayacağını belirten Sema Yeşilçimen, 33 milyonluk devasa bir yatırımla Pamucak’ın turizm alanında Selçuk halkını denizle buluşturacaklarını müjdeledi.
Koruma altında bulunan Şirince Köyü’nün de sokaklarında iyileştirme çalışmaları yapılacağını söyleyen Yeşilçimen, “Tarihi eser niteliği taşıyan mescit ve kiliselerde restorasyon çalışmaları yapılıyor. Müzemiz yapıldı. Açılışı yapılacak. Ayrıca Efes’i suyla buluşturacak olan Efes Antik Kanal Projesi’nin 2015 yılında takipçisi olacağız” dedi. İlçedeki işsizlik sorununun çözümü için de çalışmalar yaptıklarını belirten Yeşilçimen, “İşsizlik sorununun çözümü için sadece belediyeyi çare olarak görmemek gerekiyor. Belediyeler iş kapısı değil hizmet kapısıdır. İş sıkıntısını çözmek için 2015 yılında hayata geçecek olan projeler bu sıkıntıyı giderecek. Ayrıca yatırımcı iş dünyasını da ilçemize bekliyoruz. Belediyemiz tüm yatırımcılara kapısını açtı. Planlar üzerinde Selçuk’un geleceğini dizayn etmek adına ciddi çalışmalar yaparak yatırımcılara her türlü desteği veriyoruz” dedi.

CHP sola hitap etmiyor
İlginç yaşam hikayesiyle dikkatleri çeken 56 yaşındaki Sema Yeşilçimen, 16 yaşında sol ideolojiye gönül bağladı. 40 yaşına kadar peşinde koştuğu sol ideolojiyle 1999 yılında yollarını ayıran Yeşilçimen, 19 yıl boyunca Özel Kalem ve Hesap İşleri Müdürlüğü yaptığı Selçuk Belediyesi’ndeki memuriyet görevinden de istifa etti. O yıllarda yeni yönetimin halka faydalı olacağına inanmadığı için kendi deyimiyle gemileri yakan Sema Yeşilçimen, CHP’nin şu anda da sola hitap etmediğini düşünüyor. Kendisinin CHP ile yolları ayırdığı yıllarda AK Parti diye bir parti olmadığını söyleyen Yeşilçimen, “Selçuk’ta Cumhuriyet Halkevlerini ben kurdum. CHP dışında farklı bir oluşum olmasını istedim. Ama malesef CHP’nin kendine özgü hantal yapısı burada da hakim oldu. Bu arada bana AK Parti’den teklif geldi. AK Parti’ye girmeden önce vizyon ve misyonunu tanımak için 100’ün üzerinde eser okudum. Çünkü inanmadığım bir davaya peşimden insanları götürümezdim. Böylelikle Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıdım. Benimle beraber Halkevlerine üye 1138 kişi de AK Parti’ye kanalize oldu” dedi.
Kaynak: Yeni Asır Gazetesi-TOLGA TEKİN

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    UÇMA sema abla izban ı izmir büyük şehir belediyesi yaptıyor bu bir.
    efes antik limanı projesiymiş, baştan sona boş olmaz, imkansız birşey bu. hele düşün oralar hep sit yerleri ve arkeolojik yerler orayı kazmaya başlasan 50 yılda kazamazsın, kepçenin vurduğu her yerde tarihi eser çıkar.
    Halkevlerin 1138 üyesi nerden vardı, hatırlatmak lazım. o günlerde mustafa bey vardı, şimdi nerelerde kendisi bilmiyoruz.
    müzemiz açıldı diyorsunuz müze her yağmurda su alıyor çatısından hem de dizayni eskisinden çok daha kötü.
    haa şunu da diyelim abla akepe nin göreceği bu 5 yıllık iktidar devamının olmadığını sizde biliyorsunuz.
    unutmadan hani siz seçimden sonra görevi genç bir kardeşe teslim edecektiniz.

  2. bakiş dedi ki:

    Müze ve izbani geç, sizinle alakası yok . Selcuk ve sirincede yine ancak yollar tamir edilir ve benzeri isler olur.Diğer projeler de olmayacak duaya âmin demek gibi cinsten. Yani boş bir haber. Yanındaki Birisi çimdik falan atsinda rüyadan uyandırsın.

  3. kadirkalayci dedi ki:

    bu ülkede saglık sorunu sosyal güvenlik milli egitim yollar hava alnları hızlıtirenler hatta denizin altın dan tirenler uçak gemi tank yapmak işsizlikmaaşı sütparası bankadan ev araba
    avrypasıdandartları imefeye borcun kapatılması kürt sorununun çözümü terörün bitmesi güçlü biekonomisi hattahatta kıskanarak baktımız ülkelerinki gibi bisaray üstüste iktidar israile faizlobilerine kafatutmak rusyanın sıkış tıgın da yardım et türkiye diyerek koşakoşageldigibi ülke haline geldik bunların hepsi hayaldi gerçek olduda sirincenin yoluyla kanal pırojesimi olmuyacak yada telefirik yada hastane hayaldi gerçek oldu selçuk dayan hayat geliyo herkesimn mutlu olacagı selçuk akbelediyeli selçuk habu ara unesko hayırlıolsun selçugum

    1. Kerem dedi ki:

      ilk olarak sağlık ve sosyal güvenlik diye bahsettiğiniz akp yalanlarından başlayalım;
      Sağlık sigortalı hastalar eskiden öncelikle devlet ve üniversite hastanelerinde, sevk almak koşuluyla da sözleşmeli özel hastanelerde tedavi olabiliyorlardı. Evet, şimdilerde hepsinde değil ama Sosyal Güvenlik Kurumu’yla sözleşme imzalayan özel sağlık kurumlarında tedavi olabiliyorlar. Yalnız küçük bir sorun var; taburcu olurken önlerine konulan milyarlarca liralık faturayı ödeyebilmeleri gerekiyor!
      Evet, hastaneler faturayı ödeyemeyen hastaları artık rehin almıyor. Hastaya senet imzalatılıyor, sonra icra memurları geliyor. Ödeyemeyenlere de hapishane yolu görünüyor.
      İşsizlik sigortasından yararlanamayan işsizler, kayıtdışı sektörde çalışanlar, primini ödeyemeyen esnaf ve sanatkârlar, primini ödeyemeyen çiftçiler, 18 yaşını dolduran ve çalışmayan kız çocukları genel sağlık sigortasından yararlanamıyor.
      Genel Sağlık Sigortası’nın yürürlüğe girdiği daha ilk gün muayene ücretlerine zam yapıldı. Uygulama yargıdan döndü ama hükümet yeni bir düzenleme yaparak muayene ücretlerini % 650 arttırdı. (Aile hekimliği muayeneleri için getirilen 2 TL katılım payı yargı tarafından tekrar iptal edildi.) Artık her bir muayene için devlet hastanelerinde 8, özel hastanelerde 15 TL muayene ücreti ödeniyor. Üstelik, bu düzenlemelerle, daha önce muayene ücreti ödemeyen SSK’lı aktif çalışanlar, yeşil kartlılar, kamu çalışanları ve emeklileri ile aile bireyleri de artık ücret ödemek zorundalar.
      kaçak saray mı evet o saray da kullaılan bir klozetlerin tanesi dokuz işçi maaşına denk geliyor. Kaçak Saray’da kimi ağırlarlarsa ağırlasınlar, Papası, sanatçısı fark etmez, yapının hukuka aykırı olduğu gerçeğini değiştirmez. Mevcut Meclis ve Bakanlıklar Protokol Yolu baypas edilme noktasına geldi. Sürekli ‘milletin malı’ denilen saray milletin değildir, milletin malı Atatürk Orman Çiftliği arazisinin kendisidir.07 bin metrekare alanı kapsayan, 1000 odalı ve maliyeti 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı Konutu itibarımızı yükseltti diye düşünüyorsanız vay halimize.12 derslikli 1000 okul, 150 kişilik 230 öğrenci yurdu, 4 yıl boyunca 50 bin öğrenciye burs veya 2.5 milyon kamu emekçisine yüzde 2 zam verilebildi.
      önce one minute de israile sonra her yeri ver sonra da demedi mi recep bey bu tepkim benim moderatöre oldu, sunucuya oldu diye.
      devam edelim israil konusuna , Filistinlilere bir yararı mı var, İsrail ordusunu ve bombalarını mı durduruyor, Filistinlilerin ölmesini mi engelliyor.
      one minute ile Türk Dış Politikası tarihin sonsuzluğuna gömülmüştür.Nitekim geldiğimiz duruma bakın mavi marmara da bm İsrail i haklı kılmış,komşularımız rusya,ermenistan,iran,ırak,suriye,yunanistan,güney kıbrıs ile papaz olmuş durumdayız.komşularla sıfır sorun derken 100 adet soruna dönüşmüştür. Allah aşkına yok mu bu gerçeği görebilecek insan bu memlekette.bu mu dış politika hedeflerimiz?çevremizde bir adet dostumuz bile yok.
      teleferik projesi zaten olmazda selçuklu taksiciler ne iş yapacak dolmuşçular ne iş yapacak. teleferik diye bir şey olduğu anda turist efes’i gezmeyecek sadece üstten teras şeklinde izleyecek gidecek doğru kadir bey.
      herkesin mutlu olacağı ak belediyecilik demişsiniz ama selçuk’ta şuanda o kadar ayrımcılık var ki mutlu insan yok. hatta belediye de çalışan herkes kendi içinde savaş halinde. sen çalış ben çalışmam diye.
      bunlar yüzünden arada yanan zarar gören selçuk halkı oluyor. selçuk sokaklarını gez pislik götürüyor.
      unesco için daha erkenden birşey demeyelim son ana kadar inşallah gerçek olur. ama daha önce ki çalışmaları da göz ardı etmeyelim. zeynel bey biraz hazıra geldi bu olayda. sonucu bekliyoruz

    2. Kerem dedi ki:

      Bankalar ve krediler demişsiniz şimdi biraz o konuyu düşünelim;
      AKP iktidarının başta gelen işlerinden biri, tüketici kredileri ile kredi kartları kullanımında yarattığı büyük patlamadır. Böylece halkımız gelecekteki kazançlarını şimdiden harcamaya, ciddî ve tehlikeli bir şekilde borç altına girmeye başlamıştır.
      Özel sektörün ve vatandaşların borçlanmalarına ilişkin rakamlar gösteriyor ki Türkiye üretmeden tüketiyor… Türkiye’de şu anda ‘borçla Lale Devri’ yaşanıyor. Ev borçla alınıyor, içerisindeki buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, halı başka bir borçla alınıyor. Otomobil borçla alınıyor, otomobilin benzini lastiği de kredi kartına borç yapılarak alınıyor. Çocuk okula borçla gönderiliyor. Bedelli askerlik sayesinde artık vatan borcu da banka borcuyla ödeniyor. İşletmeler personelinin maaşını, vergi borcunu, sigorta borcunu borçla ödüyor. Hatta gerek işletmeler gerekse vatandaşlar, alabildikleri sürece borçlarını da borçla ödüyor. maalesef Türk halkının geleceği ipotek altına alındı.
      Öte yandan, vatandaş, çiftçi, sanayici ve tüccarlar kredi borçlarını ödeyemeyince binlerce ipotekli konut, arsa, tarla, fabrika ve dükkân gibi gayrimenkuller bankaların eline geçmektedir. bunu da unutmayalım kadir bey.
      Türk halkının önemli bir bölümünün, en olumsuz koşullar içinde gırtlağına kadar borca batmış durumda olduğunu söylemek yanlış olmaz heraldi.
      Kısacası Türkiye artık bir borçlular ülkesidir.‘İstikrar istikrar’ diyerek iş başına gelen AKP hükümeti vatandaşları bu şekilde bankaların esiri etti.
      Bankaların çoğunun yabancıların eline geçtiğini de göz önünde tutarsak, hükümetin bu hizmetinin kimlerin ekmeğine yağ olduğunu daha iyi anlamış oluruz sanırım değil mi?

    3. Kerem dedi ki:

      Daha önce askerin alan kontrolü ve yol kontrolü hakları vardı. Onlar da ellerinden alındı. Şimdi alan ve yol kontrolünü teröristler yapıyor. Bakın, rezilliğe bakın. Nereden nereye geldik.
      Çözüm, kardeşlik, barış adı altında yürütülen süreç, 6/7 Ekim olaylarıyla test edilmiştir. Büyük bir algı operasyonuyla başlatılan bu sürecin ne kadar sahte, tutarsız ve kırılgan olduğunu
      ‘Çözüm süreci’ sayesinde PKK terör örgütü bölgede vergi toplayan, yargı yapan, yol kapatan, vali atayan, bayrak indiren ve nihayet özerklik ilan edebilen bir örgüt haline gelmiştir. Bu süreç sayesinde bölgedeki “kamu düzeni” ve “güvenliği” nin PKK’nın eline geçtiği ise AKP Başta Erdoğan’ın olmak üzere AKP yetkililerinin başlarını ve gövdelerini riske ettikleri çözüm sürecinin ürettiği sonuç budur. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti ise çözüm süreci adı altında terör örgütü karşısında aciz duruma düşürülmüştür.
      Çözüm süreci sayesinde İmralı, cezaevi değil terör karargâhı olmuştur yalan mı?
      Türkiye’de iktidar partisi tarafından uzun süredir uygulanan ayrıştırmacı politikaların nihai sonucu yeni azınlıkların yaratılması, kardeşin kardeşe düşürülmesi, milletin parçalara ayrılması ve kanlı etnik çatışmalardır.Etnik gruplardan yeni azınlıklaricat etmek ve hak aramalarıiçin sahaya sürüklemek, bu insanlara yapılabilecek en büyük kötülüktür. Küresel güç kardeşi kardeşe düşürmekte, geleneksel parçala ve yönet politikasıyla sömürü düzenini devam ettirmeye bakmaktadır.son söz olarak şunu da diyeyim çözüm süreci denilen yalan ihanet sürecine dönmüştür.verilen tavizlere ne diyeceksiniz?

      1. Vatandaş dedi ki:

        Kerem Bey gerçekleri ne güzel anlatmışsınız.Ağzınıza sağlık

      2. selçuk dedi ki:

        Kerem bey in yazdıklarını herkesin mutlaka okumasını tavsiye ediyorum. Kendisini de tebrik ediyorum. Çok iyi bir tespit ..gerçekler bunlar ..
        UYUMAYIN artık.

  4. Erdoğan Arna dedi ki:

    Bu yaz siz sivri sinek ile müçadele edin Selçuk bamuçakta parlaklığına batmış durumda çıvarınızdaki ilçelere bir bakın ne durumda

  5. Anonim dedi ki:

    selçukta gençlere fırsat verme diye birşey söz konusu değil malesef.sema hanım bu kişilerden sadece biri.birçok kurumda emekli olan kişiler çalışıyor.

  6. Anonim dedi ki:

    Baştan aşağıya saçmalık.

  7. Reis dedi ki:

    hırsızlık yılı olmasında ne olursa olsin

  8. Reis dedi ki:

    700 milyarlık saati ve ayakkabı kutusunu unutmayalımda

  9. Nerdesin dedi ki:

    Çıkarsız Seven kardeşim nerdesin? Bak sema ablan bir şeyler söylemiş yine hadi övgülerini diz gözüm yollarda kaldı :)))

  10. Anonim dedi ki:

    KİME YATIRIM ? DAHA 2B ARAZİSİ VAR MI ?

  11. Apasel dedi ki:

    Sultaniye köyünde kalmadı, belki başka yerlerde vardır.