site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

2.Efes Tiyatro Festivali Geliyor

2.Efes Tiyatro Festivali Geliyor
17.01.2020
A+
A-

Genel Sanat Yönetmenliğini Erol Namdar’ın yaptığı Tiyatro Baytekin, 6-9 Nisan tarihlerinde 2.Efes Tiyatro Festivalini gerçekleştiriyor. Festivalde yer almak isteyen tiyatro grupları için son başvuru tarihi 21 Şubat 2020 olarak belirlendi. Başvurular Efes Tiyatro Festivali sosyal medya hesaplarından yapılabiliyor.

4 gün sürecek 2. Efes Tiyatro Festivali’nin açılışında Türk Tiyatrosuna uzun yıllar katkı sunmuş değerli isimlere Hasan Öztürk Onur Ödülü ve Tiyatro Emek Ödülleri verilecek. Ödüllere layık görülen ve festivale katılacak isimler kısa bir süre içinde sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Festivalde Hasan Öztürk’e saygı
2. Efes Tiyatro Festivali’nin açılış oyunu Tiyatro Baytekin tarafından sahnelenecek. 2. Efes Tiyatro Festivali’nde ayrıca ünlü ve usta tiyatrocular oyunculuk ve yazarlık üzerine söyleşiler ile Selçuklularla buluşacak. Festival süresince Selçuk’ta birçok farklı mekan kullanılacak. 2. Efes Tiyatro Festivali süresince bir de festivale özel bir sanat sokağı oluşturulacak.
Bu yıl ikincisi düzenlenecek festival kapsamında ayrıca ilkinde olduğu gibi Selçuklu duayen tiyatrocu Hasan Öztürk adına da onur ödülleri verilecek. 2. Efes Tiyatro Festivali kapsamında ayrıca festivale özel oluşturulacak sanat sokağında Selçuklu ressamlar, müzisyenler, fotoğraf sanatçıları, yazar ve şairler Selçuklularla buluşacak.

“1 Lira da SEN Ver”
2.Efes Tiyatro Festivali için “1 Lira da SEN Ver” kampanyasını başlatan ve tüm Selçuk’tan destek beklediklerini belirten Yönetmen Yardımcısı Hanife Abuş; “Erol hocam bizi toplayıp festivalimizin ikincisini gerçekleştireceğiz dediğinde dalga geçiyor sandık. Çünkü ilkinde arkamızda Selçuk Belediyesi gibi bir güç vardı. Şimdi tek başımıza böyle güzel bir yola çıktık. Bunun içinde çeşitli kampanyalarımız olacak. Selçuk’un adını bir tiyatro festivali ile duyurmuştuk ve ikincisini de yapmak istiyorduk. Bu amaçla birçok tiyatro ekibini ve tiyatrocu arkadaşımızı ilçemize davet ediyoruz. Profesyonel ya da amatör tiyatrocular Selçuk’ta buluşacak. Bunun yanı sıra Tiyatro Baytekin olarak biz de oyunlarımızı sergileyeceğiz. Tekrar Efes Antik Tiyatro’da oyun sahnelemek gibi bir hayalimiz var. Bunu da gerçekleştirmek istiyoruz. Tiyatromuz kurulduğu günden bugüne kadar bizlere destek veren başta Selçuk Kaymakamı Sayın Ekrem İnci’ye, Belediyemiz önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Zeynel Bakıcı’ya, Ticaret Odası Başkanı Sayın Koray Yolcu’ya, değerli dostumuz işadamı Sayın Gürsel Koçer’e, çalışma arkadaşlarıma, tiyatro festivalimizin gerçekleşmesi sürecinde bize destek veren Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği’ne teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.