site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

1968 ve 70 Yıllarda Selçuk’taki Ünlü Müzik Üstatları

1968 ve 70 Yıllarda Selçuk’taki Ünlü Müzik Üstatları
16.06.2014
A+
A-

Mehmet Uyaroglu-tiyatro

1968-70 Yıllarda Selçuk’ta Bölgenin en ünlü cümbüş ustası Kuşadası/ Davutlardan Hüseyin Yorulmazla birlikte” Kör Hüseyin “ ve Solist Mehmet Uyaroğlu Selçuk’ta müzik piyasasına giriş yaparlar. Artemis 5 orkestrasında kurucusu olarak hafif batı müziğinin Selçuk’taki öncüsü konumunda olan ikili eğlence dünyasına bir dönem damgasını vuran daireci Fatma’nın yaptığı düğünler ve Cümbüşle yapılan düğün devrinin bitişi sonrasında gençler arasında batı müziği modası ve orkestrayla eğlence dünyasına giriş yapar. Böylece; O yıllar genç müzisyenler bir akım başlatırlar, adı modern dans dönemidir.

Daha sonra Selçuk’ta ikamet eden yine o dönemin müzisyenleri Grubun org’cusu Niyazi Timuçin’nin isteği üzerine Meltemler Müzik Grubuyla devam edilir, Solist hep aynıdır. Gitarda Mustafa Subaşı, Org.da Niyazi Timuçin, Baterist Şerif Doğramacı, Bas Gitarda Mehmet Öngör yer alır. meltemler orkestrası sonrasında, yenilikler atılımlar başlar. Mehmet Uyaroğlu’nun teklifi üzerine Umut 76 müzik piyasasında isim değişikliği yaparak yolun devam eder. Hilmi Gider önderliğinde ve Bekir Karameşe, Namık Şimşek, Doğan Gün müzik hayatlarına farklı oluşumlarla yollarına devam ederler.

Orkestra elemanlarının askerlik görevleri ve başka müzik gruplarında yer alması sonrasında O yıllar Umut 76 Grubunda davulda ”Rahmetli Mustafa Çiftçi”, Alptekin Aktepe, Gitarda “Rahmetli Erkan Şaşmaz”, Kemal Kesici, Gitarda Atay Tozlu, Basgitarda “Rahmetli Bülent Zeki Tokay”, Erol Ercan, Saksafonda “Rahmetli Mehmet Deliktaş”, Orgta Nejdet İçellioğlu Selçuk Efes Festivallerinde de sahne alırlar.

Müzisyenler İçerisinde Öğretmen “Rahmetli Selahattin Yılmaz”, Rahmetli İbrahim Genç, “Rahmetli Yorgansız Yaşar Erguvan” ın hizmetleri olmuştur ve hakkın rahmetine kavuşmuşlardır. Geçmişten günümüze hizmetleriyle Selçuk piyasasında yer almış tüm Müzik emekçilerini yıllar sonra bir anlamda bir daha yâd etmiş olduk.
Not: Selçuk Kent Belleği yönetimi bu kaynakların tümüne sahiptir”.

HABER: NAFİ TURAN-www.selcukhaber.com

Efes Festivali

Muzisyen Dogşan Gun D+-¦ş+-n+-

Selcuklu Hakim Mehmet Benimserin-dugunu

sukru-ozkaynak ve Mehmet Uyaroglu

Umut 76

UMUT -76

Umut 76-Solist Mehmet Uyaroglu

YORUMLAR
  1. apasel dedi ki:

    ‘Yiğit namıyla anılır’ derler ama, Yaşar Yorgansız dediğiniz rahmetlinin soyadı ‘Erguvan’ dır.

  2. gökhan çetinçelik dedi ki:

    Dünyada o kadar çok müzisyen var ki , o büyülü Efes Antik Tiyatroda performans sergilemek isteyen. Yerel sanatcilarimizi orda izlemek en büyük keyifti benim için . Videoları varsa yayinlarsaniz , müthiş bir nostalji yolculuğuna cikarmis olursunuz bizi. Bizlere müziği sevdiren efsane müzisyenlerimiz, vefat edenlerinize Allah rahmet eylesin, güzel insanlardiniz, hayatta olanlara müzik dolu nice yillar diliyorum. Yeni nesile bir olup güzel calismalarinizi dinlemek hayaliyle…Siz en zor zamanlarda ne güzel çalışmalar yaptiniz, bu devirde çok daha guzellerini basaracaginizdan eminim. İyi ki hayatimizda oldunuz

  3. Öğretmen dedi ki:

    Yatak yüzünden gömlek,şeker çuvalından pantalon,paçalar İspanyol,yakalar omuzda.Envai çeşit renk ve desen.Traktör römorkları üzerinde köy düğünleri,Çiğdem çitletip orgun üzerine atan köy delikanlılarının bitmek bilmeyen istekleri; Ümit Besen’den Nikah Masası,olmadı Gülden Karaböcek’ten Dilek Taşı,o da olmadı elektrik hattına tel atma faslı.Müzik stop.Düğün bozuldu.Böyle güzelliklere tanık olmanın,alınteriyle çaresizlik içinde müzik üreten Selçuk’un bir dönemine damga vurmuş çok değerli müzisyenlerimizi tanımanın mutluluğuyla, yaşayanlara uzun ömür,vefat eden sevgili ağabeylerimize Allah’tan rahmet diliyorum..

  4. Anonim dedi ki:

    unuttuk herşeyi bütün güzellikleri unuttuk..efes elden çıktı izmirli istanbullu kodomanlar geliyor ..selçuktan bel. başkanı kaymakam bunlardan başka selçuklu efese wc ye bile giremez..bizim sanatcılarımız konser veremez elit tabakanın sanatçıları konser verir,,,onların ses sistemi taşlara zarar vermiyor bizim ses düzenleri zarar veriyor peehhh..

    1. Anonim dedi ki:

      Efes’te tuvalete girmenin bedeli 30 TL inanmayan denesin.

  5. VATANDAŞ dedi ki:

    bu güzel festivalimizi geri getirebilmek için gündemde tutmamız gerekir yabancıya evet bizlere hayır olmamalı bukonuda birlik olmalıyız

  6. Özcan OYMANLAR dedi ki:

    Dünden bu güne Selçuk’a damgasını vuranlararı bir arada görmek çok güzel. Geçmişi özendirecek bir şekilde bir hareket bir, eylence.. ne güzel. Bazıları şimdi hayatta olmasada yaşadığı her günün hakkını vermiş. Ama bunca emek karşılığını yeterince bulmamış olacak ki,Selçuk’umuz gibi adından bahsedenleri azalmış. Daha güzel ,daha şen günleri birlikte yaşamak dileği ile…

  7. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    BU MUZIK GRUP LARININ HEPSINI COK IYI TANIYORUM. 3. KAREDE KI RESIMDE EN ARKADA OTURAN KIVIRCIK SACLI COCUK BENIM. HER DUGUNLERDE BULUNMAK BIZDE HASTALIK OLMUSTU O ZAMANLAR!!! AMA GERCEKTEN DE COK IYI MUZIK CALIYORLARDI HEPSINI TEKER TEKER KUTLUYORUM. VEFAT EDENLERIMIZI DE YAD EDIYORUM MEKANLARI CENNET OLSUN… KESKE O ESKI GUNLERE DONEBILSEK!!! PARIS TEN TUM TANIDIK ARKADASLARA VE ABILERIMIZE SEVGILERLE COK SLM… COK TSKLER SAYIN MEHMET UYAROGLU.

  8. Anonim dedi ki:

    vay vay vay hakikatten cocukluk zamanima gittim

  9. Anonim dedi ki:

    Yıllar çabuk geçti.Ne güzel yıllardı o yıllar.Geçmişteki güzellikleri hep arıyoruz.

  10. Anonim dedi ki:

    Mehnet Uyaroğlu gençliğinde harbiden ortalığı yakmış,Adamın elindeki mikrofon bile nostalji kokuyor.İnanın ki çok duygulandım.Gençlik dedikleri bu olsa gerek,bizde gençliği böyle yaşasak vallahi iyi olur.Bizim şimdiki gençlik Cem Karaca,Barış Manço,Erkin Koray,Ersen Dadaşlar,Kurtalan Eksperes ve diğer müzik gruplarını pek tanımadı.Ne yıllarmış o yıllar.Festivaller bir başkaymış, eğlencenin tadı varmış.Geçmiş yıllara ait fotoğraf ve video görüntüleri elinizde varsa yayınlar mısınız ?

  11. Muko dedi ki:

    Dönemin Kaymakamı Selman Yenigün,Belediye Başkanı Kamil Subaşı,Muhsin Kasapoğlu,Ali Osman Şirin ve İlçe Turizm Müdüresi Tireli Ferhat Çapkan ve Mehmet Uyaroğlu uluslararası EFES FESTİVALİ yönetim kurulu olarak Muazzez Ersoy’a Efes festivaline katılımından dolayı Artemis heykeli veriyor.Hey gidi yıllar hey.

  12. Anonim dedi ki:

    Atay hoca nerede? Uyaroğlu yılların Atay hocasını nasıl anmazsın?Halen içlerinde öğrencilere müzik öğreten bir tek o kaldı..

  13. Mehmet UYAROĞLU dedi ki:

    Yıllar öncesinde bir çok güzellikleri yaşadı İlçemiz Selçuk.Geçmişte; Haberde bahsi geçen yıllarda inanç,paylaşmak,insanı sevmek,saygı ve sevgi vardı.Son elli yılda, Selçuk’ta ne yaşanmışsa hepsini haber ve video olarak yayınlayacağım.Aslında yazan,okuyan ve düşünen kişiliğim vede eleştirilere açık olmam beni rahatlıyor. Çocukluk arkadaşlarımın bile beni eleştirmesi hoşuma gidiyor.İtiraf etmem gerekirse doğru olanı yapmaya çalışıyorum.Ve beni eleştirenlere teşekkür ediyorum.Saygılarımla.

  14. deliruzgar dedi ki:

    bir zamanların profesyonel mikrofonu D12 dinamik mikrofonlar.Daha sonra şur mikrofonlar.Hatırlarmısın mehmet abi; Almanyadan gelen şur mikrofonun senin göz bebeğindi.