site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

19 Mayıs Selçuk’ta törenle kutlandı

19 Mayıs Selçuk’ta törenle kutlandı
20.05.2016
A+
A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Selçuk’ta törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk ilçe Garnizon Komutanı Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Deniz Kayapınar, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Cumhuriyet Savcısı İhsan Tabur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Sarıyar, kamu kurum çalışanları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlatmasının 97. Yıldönümü kapsamında düzenlenen kutlama programı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Sarıyar günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 19 Mayıs’ın sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı olmadığını, aynı zamanda yeni Türk Devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adı olduğuna dikkat çeken Selçuk Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Osman Sarıyar, gençlere seslenerek; “Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Sporu, barış ve kardeşlik ikliminin teminatı olarak gördüğümüzü, sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir” dedi.

Gençliğe Hitabe okundu

THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencisi Nur Öztürk gençlik adına bir konuşma yaptı. Nur Öztürk konuşmasında 19 Mayıs’ın Türk tarihi için önemini belirterek; “Bugün özgürlüğün, bağımsızlığın ilk adımının atıldığı büyük gün. Bugün özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen Atatürk’ün 97 yıl önce başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın ilk günü. İşte Anadolu’nun bağrında yakılmış umut ateşi tüm yurtta bir kurtuluş sevdasına dönüşmüş ve nihayetinde son düşman askeri de denize dökülerek, şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatan önce istiklaline kavuşmuş, ardından da istiklal ve cumhuriyetimizin, yarınının umudu biz gençlere emanet edilmiştir” dedi.

Gençliğin bir ülke için çok önemli olduğuna da değinen Öztürk; “Bir ülke için güç demek gençlik demektir, gençlik demek dinamizm demektir, gençlik demek gelecek demektir, gençlik bir ülkenin devamlılığı, var olma sebebidir. Atatürk ilkeleri rehberimiz olduğu sürece korkumuz yok. Türk gençliği bugünün teminatı, yarının garantisi olmuştur ve olmaya devam edecektir “ dedi.

Genç öğrenci Nur Öztürk sözlerini Atatürk’ün “Gençliğe Hitabesi’ni” okuyarak sonlandırdı.

Törende “Gençlik Marşı” şiirini okuyan Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Öğrencisi Melih Bağlar’ın ardından Selçuk İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerin step gösterisi, Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Güreş Takımı’nın gösterisi beğeni ile izlendi.

Başarılı sporcular göğsümüzü kabarttı

Gösterilerden sonra Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı Zuhal Fitness Jimnastik Spor Kulübü sporcularının yurt dışında çeşitli müsabakalarda ödül kazanan sporcuları tebrik etti. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı; Sırbistan Çocuk Fitness Dünya 6. Derin Uygur, Dünya Fitness Şampiyonası 2. si Haktan Mercan, İspanya Gençler Fitness Şampiyonası 6.sı Dilek Civciv, ile yine İspanya’da düzenlenen Gençler Avrupa Fitness Yarışması’nda dereceye giren sporcular Avrupa 2. Hüseyin Turgutoğlu ve sporcuları çalıştıran Milli Takım Antrenörü Bahadır Uygur ve tüm sporcuları Selçuk halkı adına tebrik ederek, onlarla gurur duyduklarını ifade etti.

Tebrik seremonisinin ardından Zuhal Fitness Jimnastik ve Spor Kulübü sporcularının Cimnastik gösterisi büyük beğeni topladı. Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi İzmir Yöresi Zeybek Ekibi’nin gösterisiyle devam eden kutlama töreninde son olarak Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gökçe Kar yönetiminde tüm katılımcılar hep bir ağızdan “Gençlik Marşı”nı okudu.

selcuk19mayistorenleri2

selcuk19mayistorenleri5

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Eskiden 19 Mayıs kutlamaları görkemli yapılır, heyecanla bayram beklenirdi. Şimdi baştan savma törenlerle sözüm ona kutlama yapıyorsunuz. Atatürk ve Atatürk gençliğinden ödü kopan AKP iktidarı ; elinden geleni ardına koyma ne yaparsan yap Atatürk ve Cumhuriyetten asla vazgeçmeyeceğiz.