site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

101 Liralık Sorma Ver Parası’nda İndirim Sinyali

101 Liralık Sorma Ver Parası’nda İndirim Sinyali
05.07.2013
A+
A-

ehliyet

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürücü ehliyetlerinin yenilenmesi için alınması planlanan 101 liralık ‘değerli kağıt’ ücretinin yeniden gözden geçirileceğini duyurdu.

Değiştirilmesi planlanan sürücü ehliyetlerinden alınacak ücret yeniden gözden geçirilecek. Açıklama Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi.

Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Plan ve Bütçe Komisyonu başkanımız ile konuştum. Ehliyet yenileme ücreti yeniden gözden geçirilecek ama ücret, maliyetin altında olmayacak” ifadelerini kullandı. Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden torba kanun tasarısıyla, 24 milyon ehliyetin değiştirilmesi planlanıyor. 101 lira ‘değerli kağıt’ masrafı alınacağı açıklanmış ve böylelikle devlet vatandaştan 2 milyar TL’den fazla para toplayacaktı.

CHP VE MHP’DE İTİRAZ ETMİŞTİ
Torba kanun teklifi le 24 milyon sürücünün ehliyetinin değiştirilmesi ve her sürücüden 101 lira değerli kağıt bedeli alınması, tartışmalara yol açtı. CHP’den sonra MHP de bu maddeye itiraz etti ve bu paradan vazeçilmesini istedi. Ssosyal medya ve STK’lar tarafından boykot çağrıları da başlatıldı. 24 milyon sürücüden alınacak toplam miktar, 2,5 milyar lirayı buluyor.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunun MHP’li üyesi Sümer Oral ve arkadaşları kanun teklifine ilişkin rapora muhalefet şerhi koydular ve ‘’ Yenilenen ehliyetlerden harç alınmayacaktır. Ancak, değerli kağıt bedeli için düzenleme bulunmamaktadır. Bugün itibariyle 101 TL olan değerli kağıt bedelinin alınmasının anlamı olmadığı gibi sürücülere mali külfet yükleyecektir. Harç bedelinin yanısıra, değerli kağıt bedeli de alınmamalıdır.’’ dediler.

MATRUŞKA GİBİ   
CHP Ankara milletvekili İzzet Çetin de, torba yasa teklifinin ‘’Matruşka gibi’’ olduğunu savundu ve ‘’ Ehliyetler değişecek, sürücülerden harç parası alınmayacak. Bedavaya değişim, ne güzel. Ama bir de baktık ki sadece harç alınmıyor, 101 lira değerli kâğıt parası alınıyor. … 24 milyon ehliyet sahibinden, 2,5 katrilyon lira alınacak. Belki ehliyeti var ama işsiz, yoksul.. Onun cebinden de alacağız. Seçime giderken kaynak yaratılıyor’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.