site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

1 TL Fark Bile Ödenmeyecekti Ama

1 TL Fark Bile Ödenmeyecekti Ama
17.10.2013
A+
A-

fark-odenmeyecekti-ama-hastane

Özel hastanelerin, sağlık hizmetleri nedeniyle yüzde 200’e varan “fark ücret” alabileceklerine dair, 12 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete’de 2013/5385 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yayınlandı. Örneğin; 2.000 lira olan bir tetkik ve tedavi nedeniyle, 2.000 TL SGK ödeyecek, vatandaştan da ayrıca 4.000 TL fark alınabilecek.

Hürriyet’ten Şükrü Kızılot’un haberine göre, Bu olayda üç gerçek var:

1- Devlet özel hastanelere tedavi amacıyla (doğum, bademcik, apandisit, ortopedi, kalp cerrahisi, kardiyoloji, kanser tedavisi bel fıtığı vb.) için yaptığı ödemeleri “2007 yılından bu yana artırmadı”. Hatta bazılarında azalttı.
2- Sigortalıların, SGK’ya 2007 yılından bu yana ödedikleri prim ise 2007’den bu yana yüzde 100’e yakın arttı.
3- Sigortalıların, SGK’ya ödediği prim tutarı artmasına rağmen, SGK’nın özel hastanelere ödediği tedavi parası, 2007’den bu yana artmadı. SGK özel hastanelere, “vatandaştan kalp cerrahisi, kardiyoloji, kanser, yanık tedavisi ve bir iki tedavi hariç fark al” dedi.

Özet olarak, SGK özel hastanelere yapacağı tedavi ödemelerini 2007’den bu yana hiç artırmadı buna karşılık özel hastanelere, “sigortalıdan ve emekliden alınan ilave ücretleri; yıllar itibariyle yüzde 30, sonra 70, ardından yüzde 90’a kadar, son olarak da yüzde 200’e kadar artırabilirsin” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.