site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

1 Mayıs PKK Şovuna Döndü

1 Mayıs PKK Şovuna Döndü
02.05.2013
A+
A-

istanbulda-boyleİstanbul’da 1 Mayıs yasaklanıp, Türk bayrağı açanlara tazyiklu su sıkılırken, Diyarbakır’da PKK paçavraları havalarda uçuştu. Kimse müdahale etmedi…

İstanbul’da 1 Mayıs’ı kutlamak için toplanan kalabalıklar Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş’ta polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Ellerinde Türk bayraklarıyla onlarca çevik kuvvet polisinin karşısında duran vatandaş Reuters fotomuhabiri Murad Sezer’in objektifine böyle takıldı. Polisin ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri olanlara acımasız şekilde müdahale edip, gaz ve su sıkması büyük tepki topladı.

Diyarbakır’da ise polisin gazı değil, açılımın gazı vardı!.. 1 Mayıs kutlamaları PKK şovuna döndü. Ellerinde PKK paçavraları ve İmralı canisi Apo’nun posterleriyle halay çekenlere polis herhangi bir müdahalede bulunmadı. Miting için polis göstermelik bir güvenlik önlemi alırken, katılımcıların davul zurna eşliğinde halaylar çektiği görüldü.

‘ÖCALAN SERBEST KALSIN’
İşçilerin, emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs’ın PKK şovuna dönüşmesiyle ‘Apo’ya özgürlük’ çağrıları da her zaman olduğu gibi tekrarlandı.  BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, “Eğer Kürtlerin silahsızlandırılması ve Kürtlerin silahsız mücadele vermesi isteniliyorsa cezaevlerinin boşaltılması, dağdaki PKK gerillalarının siyaset yapmasının önündeki engellerin kaldırılması ve Öcalan serbest bırakılarak onlara öncülük etmesi sağlanmalıdır” diye konuştu.

1367415775

1367415776

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.