site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

1 Mayıs İşçi Bayramı Bornova’da Coşkuyla Kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı Bornova’da Coşkuyla Kutlandı
02.05.2013
A+
A-

bornovaİzmir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı, Alsancak Gündoğdu Meydanı ile Bornova Meydanı’nda kutlandı. İşçi Partisi (İP) Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, İzmir Tabip Odası, Demokratik Sol Parti,  Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD), Türkiye Gençlik Birliği(TGB), Birleşik Kamusallaşma Sendikaları Komitesi, Türkiye Metal İş, BMC İşçileri, Eğitim İş, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bornova’da toplandı.

İzmir Tabip Odası önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türk-İş, DİSK, KESK ve TMMOB’la birlikte 1 Mayıs Düzenleme Komitesi’nde yer aldı. Ancak İzmir Tabip Odası yönetimi, 1 Mayıs’ın açılım ve barış süreci için kullanılmak istendiği gerekçesiyle komiteden çekildi. Ancak İzmir Tabip Odası yönetimi, 1 Mayıs’ın açılım ve barış süreci için kullanılmak istendiği gerekçesiyle komiteden çekildi.

Kutlama Atatürk Anıtına çelenk koyma ve İstiklal Marşı ile başladı. Bornova’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayan işçiler, AKP’nin getirmek istediği düzene karşı çıkacaklarını, kendilerine dayatılan Anayasayı kabul etmeyeceklerini dile getirerek İstanbul Taksim meydanında işçilerin kutlama yapımasına izin vermeyen AKP İktidarını yuhalayarak protesto bornova2etti.

K. Okyay Sındır, işçilere destek vermek ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda tüm yurttaki işçilerin işçi bayramını kutlamak için alana geldiğini belirterek şunları kaydetti: “Tüm işçilerimizin işçiler bayramını kutlar bundan sonraki yıllarda emeğinin karşılıklarını almasını dilerim. Onlar olmasa bu ülkede düzen olmaz onlar sayesinde işler yürüyor. Herkesin işçi bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”

TGB İzmir İl Başkanı Sağcan Türkiye Cumhuriyet’inin yıkılmasına izin vermeyeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Türkiye Gençliği olarak Ulu Önder Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatacağız. Bizi bölmek istiyorlar çünkü kendi imparatorluklarını kurmak istiyorlar. Kendileri zenginlik içinde yaşarken işçilerin asgari ücretle geçimini sağlamasını bekliyorlar. Buna, bu düzene artık dur demenin vakti geldi. Hep birlikte AKP İktidarının üstesinden geleceğiz. Vatan parçalamalarını, işçiyi sömürmelerini izin vermeyeceğiz.”

Eğitim İş İzmir Şube Başkanı Ömer Lütfi Değirmenci şu ifadeleri kullandı: “1989’dan beri işçilerin yapılan haksızlıklara direnmesine hiç müsaade etmediler. Bayramlarımızı kutlamamıza izin vermediler. 1977, 2007, 2008’de yüzlerce işçilerimizi yaraladılar. Bu yapılanları unutmayacağız, unutturmayacağız. Ekonomik etkenlerden etkilenen en çok işçilerdir. Bizlerin yeniden Osmanlı düzenine sokarak sömürme çabası içindeler. Cumhuriyet değil AKP yıkılacak. AKP’nin bize dayattığı Anayasaya karşı çıkmak için buradayız.”

Topluluk, sloganlar atarak halay çekerek bayramlarını kutladı ve bir süre sonra alandan ayrıldı.

bornova3

YORUMLAR
  1. EMEKÇİ dedi ki:

    Sayın yönetici;
    Bornova’da 5 bin kişi varsa Gündoğdu’da 100 bin emekçi vardı…İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarını Emekçilerin yan yana gelmesinden korkan AKP değil, ona hizmet eden siyasal parti ve ona yadeklenen sendikalar böldü…Buna rağmen gazetecilik ve habercilik etiği açısından Gündoğdu’dan bahsetmemiş olmanız habercilik değil, siyasal yandaşlıktır.Kaldı ki açılımla ilgili hiç bir konuşma yapılmadı başta CHP olmak üzere bir çok parti ve sendikalar Türk bayraklarıyla alanda yerlerini aldılar…Bu ülkede bayrak kimsenin tekelinde de değil zaten….Daha objektif olmanızı beklerdim!

    1. SİTE YÖNETİMİNDEN dedi ki:

      Merhabalar sanırım aşağıda ki linke bakarsanız GÜNDOĞDU MEYDANINDA ki mitingi de haber yaptığımızı görürsünüz. Saygılar.
      http://www.selcukhaber.com/izmir-gundogduda-1-mayis-coskusu.html